Recent News

Sindicatul Medical Romania se declară alături de medicii specialiști de ambulator, de medicii de familie și de medicii stomatologi care au primit zilele acestea o lovitură neașteptată din punct de vedere financiar și care pune sub semnul întrebării însăși acordarea serviciilor de sănătate către populație. Se pare că guvernanții României încă nu reușesc să cuprindă importanța sistemului medical în ansamblul lui pentru a avea o țară funcțională, stabilă și cu șanse de viitor. Incă este departe de accepțiunea publică poziția intrinsecă a medicilor în asigurarea atât a siguranței vieții fiecărui român, cât și, într un plan mai larg, în asigurarea securității naționale a României. Iată de ce un atare act precum cel constituit în scăderea finanțării pentru segmentele sistemului național sanitar anterior menționate il considerăm a fi un act de sabotaj nefericit, atâta vreme cât banii publici, atât din bugetul național, cât și din bugetele locale sunt risipiți cu ușurință în cele mai fanteziste moduri.

Recunoaștem, desigur, că principalii vinovați pentru această stare de lucruri sunt medicii români – atât pentru faptul că nu au emigrat în masă și la timp in tari unde sunt cautati si respectati, cât și pentru faptul că, odată rămași în țară, nu au găsit căile necesare pentru un deplin dialog și solidaritate reale înăuntrul propriei bresle, astfel încât va fi întotdeauna ușor să fie dezbinati, întrucât tacticile simple ale clasei politice rămân mereu aceleași: se atacă câte un segment pe rând, în timp ce altele sunt declarate ca fiind favorizate. Medicii români nu reusesc inca să vadă că în final și în ansamblu cei care pierd sunt toți medicii români și toți pacienții români, fără să uităm faptul că fiecare medic poate deveni în orice moment pacient.

Indemnăm, deci, Guvernul României la renunțarea imediata la actualele prevederi de scădere a veniturilor medicilor și indemnăm la reflecție responsabilă și patriotică, oricât de demonetizate pot părea aceste concepte.